Η αθλητική όραση ασχολείται με τα βασικά και ειδικά χαρακτηριστικά της οπτικής αντίληψης. Αξιοποιεί την τεχνογνωσία και το δυναμικό της οπτομετρικής επιστήμης όχι μόνο για τη διάγνωση και διόρθωση των λεγόμενων διαθλαστικών σφαλμάτων των αθλητών, όπως η μυωπία και ο ασιγματισμός αλλά και για τη βελτίωση του συντονισμού των οπτο-κινητικών αντιδράσεων τους, την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών οφθαλμικών τραυμάτων καθώς και για την ενημέρωση των αθλητών, προπονητών/κριτών σχετικά με τις απαιτήσεις όρασης των αθλημάτων, στα οποία συμμετέχουν.

Τελικός στόχος είναι η βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων σας.

Αυτός επιτυγχάνεται με τη χρήση κατάλληλων φακών με φίλτρα ή με γυαλιά (μάσκες) για την προστασία των οφθαλμών από πιθανούς τραυματισμούς.

Επισημαίνεται ότι οι φακοί επαφής υπερτερούν σε σχέση με τα γυαλιά καθώς δίνουν στους αθλητές καλύτερη περιφερειακή όραση, δεν γλιστρούν όταν κινούνται ή όταν ιδρώνουν οι αθλητές, δεν θαμπώνουν ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται κράνη και μάσκες προστασίας, επιτρέπουν την άθληση σε όλες τις ηλικίες και προστατεύουν μερικώς από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Sport Demo Point

To Sport Point είναι ένα ειδικό σημείο στο χώρο μας, στο οποίο μπορείτε να καταλάβετε κατά πόσο ένας σκελετός εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπό σας και αν αυτός πραγματικά εμποδίζει τον αέρα, το νερό και τη σκόνη να περάσει στα μάτια σας.

Επίσης, διαθέτουμε TEST για πολωτικούς φακούς καθώς και δειγματολόγιο χρωματικών φίλτρων ανάλογα με τις απαιτήσεις των δραστηριοτήτων σας, όπως φίλτρο για την οδήγηση, την ανοικτή θάλασσα, τη σκοποβολή κ.α.