Γνωρίζετε ότι περαv του να βλέπετε καθαρά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες , οι σύγχρονοι φακοί πλέον μας δίνουν τη δυνατότητα να φροντίζουμε και την οφθαλμική μας υγεία, από τους παράγοντες που την απειλούν, όπως το “μπλε φως” , η UV ακτινοβολία και το CVS.

UV

Ο κίνδυνος από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία είναι πλέον γνωστός. Πέρα από τη ζημιά που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα μας , μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημίες στα μάτια μας , ακόμα και σε συννεφιασμένες ήμερες.

Για αυτό είναι σωστό να προστατεύετε τα μάτια σας οποτεδήποτε βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Διαθέτουμε σύγχρονους, τεχνολογικά εξελιγμένους φακούς προκειμένου να είστε 100% προστατευμένοι όλες τις ώρες και κάτω από όλες τις συνθήκες , από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης των ματιών σας στις UV ακτινοβολίες, ακόμα και με χρήση λευκών φακών οράσεως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα του “μπλε φωτός” και της UV ακτινοβολίας , ή για να κλείσετε ένα ραντεβού για οπτομετρική εξέταση επικοινωνήστε μαζί μας.

Blue Light

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιλαμβάνει τη χρήση smartphones , tablets, υπολογιστών και τηλεοράσεων σε καθημερινή βάση.

Γνωρίζετε ότι όλα τα παραπάνω εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες μπλε φωτός , το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα μάτια σας;

Επίσης το μπλε φως συναντάται στο φυσικό φως , ως τμήμα του ορατού φάσματος , όπως επίσης στους λαμπτήρες LED και συμπαγούς φθορισμού.

Πλέον διαθέτουμε ειδικούς φακούς που αποτελεσματικά εμποδίζουν το επιβλαβές μπλε φως να φτάσει στα μάτια σας , μειώνοντας τη πιθανότητα να αποκτήσετε πρόωρα σχετικές παθήσεις όπως καταρράκτη και εκφυλισμό ωχράς κηλίδας.

Computer Vision Syndrome

To “οπτικό σύνδρομο υπολογιστών”,CVS,ταλαιπωρεί όσους βρίσκονται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τους.

Κύρια συμπτώματα είναι τα ξηρά και κουρασμένα μάτια , η θολή όραση ,ο πονοκέφαλος και ο πόνος στον αυχένα. Μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλήσεις στην όραση, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείτε ήδη γυαλιά ή φακούς επαφής, και σε μυοσκελετικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχετε όσοι περνάτε πάνω από 3 ώρες μπροστά από μια οθόνη.

Για να ανακουφιστείτε αλλά και να προφυλαχθείτε από τα συμπτώματα του CVS, και να διασφαλίσετε άνετη και αποδοτική εργασία μπροστά από μια οθόνη, μπορείτε να προγραμματίσετε μια πλήρη οπτομετρική εξέταση.

Έτσι Θα σας βοηθήσουμε να βελτιώστε την εμπειρία χρήσης υπολογιστή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας παραμέτρους όπως:

  • πόσες ώρες ημερησίως χρησιμοποιείτε υπολογιστή
  • την απόσταση σας από την οθόνη
  • τη διάταξη του χώρου εργασίας σας
  • τον τύπο και τη θέση του φωτισμού

και θα σας παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις και συμβουλές για την αντιμετώπιση του συνδρόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα του “μπλε φωτός” και της UV ακτινοβολίας επικοινωνήστε μαζί μας

Κλειστε ενα ραντεβου